Eilen oli kansainvälinen penkkipunnerruspäivä (ei oikeasti, se on kehonrakentajien inside vitsi, koska "kaikki" treenaavat rintalihaksia maanantaisin). Mutta jätin eilisen väliin, ja teen tänään upper strengh osion PHULista. Nyt kuulin, että edes mitkään "ohjelmat" ei ole ohjelmia. Jos oikeasti haluaisin lisätä voimaa tehokkaasti, pitäisi treenata oikean ohjelman mukaan, kuten 5x5 esimerkiksi. http://www.super-sets.com/2013/12/22/katsauksessa-5x5/

PHUL oli valintani, koska siinä on jaoteltu voimaosuus 3-5 toistoa ylä ja alakropalle, ja hyperthorphy osuus, jossa toistot ovat 8-12. Eli voimaa ja estetiikkaa. Hah, oikeastaan en todellakaan tiedä mistä puhun, joten on ihan hyvä, että yksinäni täällä jorisen, mutta käsitykseni mukaan enemmän toistoja vaikuttaa lihasten esteettisen ulkonäköön ja pienet toistot tekevät vahvaksi, noin yksinkertaistettuna. Haluanko olla vahva ja näyttää kuulantyöntäjältä vai pelkästään näyttää timmiltä? Entäs jos haluan kaikkea?  

Joskus haluaisin keskittyä pelkästään "powerlifting" osuuteen koko harjoittelussa ja unohtaa kokonaan, miltä kroppa näyttää. Noh, tietenkään en näyttäisi kuulantyöntäjältä vaikka olisinkin "powerlifter". Näyttäisin tavalliselta, urheilulliselta naiselta, riippuen tietenkin siitä, mitä syön.  5x5 kaltaisten ohjelmien on tarkoitus tehdä treenaaja vahvaksi. Mutta ne ohjelmat, jotka ovat vain 3 kertaa viikossa ja toistot pieniä, niin tuntuu omituiselta. Ihan kuin ei tekisi tarpeeksi, vaikka ne kuulemma ovat hyvin haastavia ohjelmia, ja saisin varmasti hyviä tuloksia. Olisi toisaalta mukavaa kun painot alkaisi olla samoja kuin miesten salilla. Voi olla, että ne ukot tosin ei tykkäisi siitä, mutta too bad. Olen todella nyt alkanut ajatella, että kokeisilin sitä 5x5 -ohjelmaa.   

On hassua, että vaikka kuinka treenaa ja treenaa, niin siltikään ei koskaan näytä siltä oikeassa elämässä. Tyypillistä, että joltain menestyneeltä painonnostajanaiselta kysyttiin, että harrastaako hän mitään urheilua. Sitä ei helposti huomaa. Minultakin kysytään, että harrastanko zumbaa tai sauvakävelyä!  Salilla sen huomaa kyllä. Varsinkin kun vetää kymmeniä leukoja ja lihakset pullistuu. Lol. 

Lihastohtori osaa toki selittää paremmin kehonrakentajien ja painonnostajien eroista:

http://lihastohtori.wordpress.com/2013/01/27/tiheaanreenaus/