Ajan käyttö on yksi suosituimmista tekosyistä, miksei voi treenata. On perhe, kaksi työpaikkaa etc. eikä aikaa vaan mukamas ole. Aika hassua sinänsä, koska yleensä kaikki treeniohjelmat ovat 3-4 kertaa viikossa 45 minuuttia. Siinä jää paljon tunteja päivässä yli. Kenellä mukamas ei ole aikaa treenata 45 minuuttia kolme kertaa viikossa?

Toinen hassu huomaamani ilmiö on ihmisten kommentit. Minulta kysytään, olenko urheilija, teenkö jotain muuta tämän lisäksi. No vastaus on, että en tee. En tee mitään aerobista harjoittelua, tai jos teen niin hyvin vähän. 

Yleensä suositukset ovat, että saliohjelman lisäksi ei tehtäisi enempää kuin kolme kertaa viikossa n.30 minuuttia aerobista harjoittelua jos sitäkään ja tietenkin AINA painoharjoittelun jälkeen tai päivinä, jolloin ei treenata.  

Aerobinen harjoittelu on oma valinta. Jos rakastaa juoksemista, niin silloin pitää tehdä sitä, koska muuten tässä ei ole mitään järkeä. Mutta painon pudotuksen tai lihasmassan kasvun kannalta sillä on hyvin vähän merkitystä. Paino tippuu kalorivajeella, lihakset kasvavat plussakaloreilla. Et pysty laihduttamaan ja kasvattamaan lihaksia samaan aikaan.

Tästä tietenkin kiistellään nyrkkitappeluin, että pystyykö kasvattamaan lihaksia ja laihtumaan samaan aikaan vai eikö pysty. No aloittelija ehkä pystyy, mutta se on paljon helpompaa jos ottaa tavoitteekseen jomman kumman. Jos on ylimääräisiä kiloja: painoharjoittelu kunnon saliohjelmalla, pieni kalorivaje, ja aerobinen harjoittelu jos haluaa. Jos haluaa liittää aerobisen harjoittelun mukaan laihdutusohjelmaan, niin silloin ei saa syödä niitä kaloreita takaisin. Et ikinä pysty juoksemaan niitä syötyjä kaloreita. On vaikea arvioida, kuinka paljon aerobinen harjoittelu kuluttaa kaloreita. Sen takia kalorimäärät pitäisi olla joka päivä samat riippumatta siitä, onko treenipäivä vai ei. Paino tippuu kalorivajeella. 

Ärsytyskynnystä nostaa myös ruokanatsius, eli aina on joku syntipukki, minkä takia tuloksia ei tule. Ja se täysin typerä uskomus, että ruokaa pitäisi syödä muutaman tunnin välein, ihan ku kropassa olisi joku kello, joka tikittää, että pitää saada ruokaa kolmen tunnin välein, muuten menee "säästöliekille." Meidän länsimaisten kropat tuskin menevät säästöliekille koskaan, niin hyvin ravittuja olemme.

Kalorit saa syödä milloin haluaa, kunhan syö oikeat määrät proteiinia, rasvoja ja hiilareita. Voi syödä kaksi isoa ateriaa aamulla tai kolme illalla, sillä ei ole mitään merkitystä tulosten kannalta. Myöskään mihinkään lisäaineisiin ei tarvitse tuhlata rahoja. Jos saat tarvittavat proteiinit, rasvat ja hiilarit kunnon ruoasta, ei sinun tarvitse juoda mitään proteiinijuomia, ei edes mitään palauttavia juomia. Mitään tieteellistä todistusta ei ole sille, että tarvitset mitään palauttavia juomia treenien jälkeen.

Jos suomenkielen ymmärrykseni vielä toimii, niin lihastohtori on tosin tästä eri mieltä. Pitää kuulemma syödä 6 kertaa päivässä ja juoda palautusjuomaa! http://lihastohtori.wordpress.com/2012/08/15/lihaskasvun_yrkkisaannot/

Tässä netistä löytämä artikkeli aiheesta: http://www.muscleforlife.com/the-truth-about-protein-absorption-how-often-you-should-eat-protein-to-build-muscle/ jossa sanotaan taas, että ei tarvitse!  Joku internetissä valehtelee mulle :)

On syytä ehkä myös tuoda se epämiellyttävä tosiasia esille, että laihduttaja tuntee todennäköisesti jossain päivän aikana nälän tunnetta. Nälkä on osa prosessia, valitettavasti. Laihdutin itse n. kuusi kiloa neljässä kuukaudessa ja uskokaa vaan, että nälän tunnetta esiintyi päivittäin! Koska IIFYMin mukaan kalorit saa syödä silloin kun huvittaa, niin söin ne yleensä kaikki jo iltapäivään mennessä. Illat meni siihen, että odotin, että pääsen nukkumaan, koska uni on kuin aikakone aamiaiseen! Mutta monet eivät halua mennä nukkumaan nälkäisenä, joten säästävät makrot illaksi. Se on oma valinta! Mutta ajatus, ettet tunne ikinä näläntunnetta laihdutuksen aikana ei ole realistinen.