image-normal.jpg

 

Olen varmaan maailman huonoin bloggaaja, koska tietokonetaidot ovat olemattomat. En edes osaa linkittää kuvia netistä tänne. 

Suomalaisena olen aina syönyt leipää ja vieläkin täällä Amerikassa melkein 20.vuoden jälkeen se on leipää joka päivä ja koko ajan! Olen yrittänyt valita parhaimmat vaihtoehdot, koska syön pelkästään leipää, mutta pitäisköhän sitä syödä jotain muutakin hiilaria joskus? Onko leipä ruokaa? Toivottavasti. IIFYM ei ainakaan välitä.

Joskus syön myös muroja ja pastaa tai jopa riisiä tai JOPA perunaa, mutta aika harvoin. Syön niin paljon leipää, ettei kauheasti jää tilaa muillle hiilareille. 

Lapsena hammasläkärin vastaanotolla oli juliste, jossa oli kuva pojasta, joka söi leipää ja teksti: Leipä Miehen tiellä pitää. Suomessa leipä on hyvää. Täällä ei saa mitään muuta hyvää ruisleipää kun mestermeicher pumpernickel bread. Kun sen laittaa paahtimeen ja polttaa melkein korpuksi, se maistuu melkein suomalaiselta ruisleivältä! Niin hyvää!

Viime kesänä kun olimme miehen kanssa Suomessa ja joka paikassa oli sämpylöitä ja kurkkua päällä, niin mies oli todella tukalassa tilanteessa, koska hän ei mitenkään voi ymmärtää, että joku syö leipää jonka päällä on vain juustoa ja kurkkua! Here we go again, those damn cucumber sandwitches! Amerikassa syödään kyllä sandwitchejä, mutta ei aamupalaksi. Kerran olin suomenlinnassa ja siellä kaksi ulkomaalaista naista söi jotain juusto/kurkkusämpylää ja toinen sanoi: enpä olisi uskonut, että tämä kurkkusämpylä maistuu näin hyvältä! 

Aina pitäisi syödä sitä, mitä paikallisetkin syö. On syy, miksi ne laittaa sitä kurkkua sämpylän päälle! Mutta ihmiset tottuu syömään tiettyjä ruokia ja on todella vaikeaa luopua siitä, mihin on tottunut. Siksi minäkin vieläkin syön täällä leipää vaikkei kukaan muu syö.