image-normal.jpgimage-normal.jpg

Ylemmässä kuvassa olen treenannut neljä kuukautta laskematta kaloreita, ja alemmassa kuvassa laihduttanut kuusi kiloa neljä kuukautta. Muutos ei ole kovin suuri, jos ei ole tarpeeksi lihasmassaa alla. Tulos on vain pienempi versio itsestä. Ja tämä vaikka lihaksia on yritetty kasvattaa kovalla työllä. Jos siis nainen ei ole edes yrittänyt kasvattaa lihaksia ja laihduttaa ilman saliharjoittelua, niin tulos on varmaan vielä enemmän pienempi versio itsestä. 

Joskus treenisaiteille tulee neitokaisia, jotka ovat huolestuneita siitä, että treenaaminen tekee heidät liian lihaksikkaiksi. Se on oikeastaan pieni solvaus meitä kovaa treenaavia leidejä kohtaan, jotka yritämme tuskan hiki otsalla saada lihaksia. Jos joku on omasta mielestään liian lihaksikas, niin kyse ei ole lihaksesta vaan läskistä!

Monet naturellit kehonrakentajanaiset ovat hyvin pieniä, ja ostavat vaatteensa junior osastolta. Se, miksi he näyttävät kuvissa lihaksikkailta johtuu siitä, että he ovat valmistautuneet dieettaamalla kuvaa varten ja ehkä tiputtamalla nestettä kehosta. Edes se fitness tyyppi ei näytä siltä oikeassa elämässä. Jos fitness tyyppi syö muutaman donitsin ja herkuttelee pizzaa ja on käymättä salilla muutaman päivän, niin tuloksena on feminiininen ja pehmeä, mutta timmi kroppa! Ja kyseinen fitness tyyppi on treenannut vuosia saadakseen edes sellaiset lihakset. Joten ajatus siitä, että joku tavis yhtäkkiä saisi liikaa lihaksia, on naurettava. Edes miehet eivät saa helposti lihaksia. Jos ajatellaan, että suurin osa miehistä salilla yrittää tulla lihaksikkaiksi ja se on heillekin haasteellista, ja monet turvautuvat steroideihin, niin miten ihmeessä nainen ilman samaa testosteronimäärää voi luonnollisesti vahingossa tulla liian lihaksikkaaksi?

Kun aloitin treenaamisen syyskuussa ja söin mitä huvitti, niin tulos oli kurvikas. (ylempi kuva). Tiesin, ettei minulla ollut tarpeeksi lihaksia vielä siihen, että laihduttaessa lopputulos olisi kovin timmi. Jos laihduttaa ilman lihasmassaa, niin tulos on vain pienempi versio itsestä. (alempi kuva).  Tiesin, että näin tulee käymään, joten en ollut kovin pettynyt tulokseen laihdutuksen jälkeen. Hassua tosin, että tissit lähti ja vatsalihakset tulivat näkyviin! Huom! en tee mitään vatsaliikkeitä erikseen, kaikki vatsalihakset tulevat kyykyistä ja maastavedoista. Olen aika sitä mieltä, että vatsaliikkeiden erikseen treenaaminen on totaalista ajan tuhlausta! Tosin jos olisin treenannut niitä, niin ehkä kuvassa ne näyttäisi paremmilta.